Veckans löppass: norska superintervaller

Då var det dax för en riktigt tuff variant av intervalltips. Veckans löppass: norska superintervaller innebär intervaller 4 x 4 min. Att det heter just Norska superintervaller kommer från att Norska skidlandslaget och framför allt Marit Bjørgen körde denna variant av intervaller. Syftet med passet är att förbättra sin syreupptagningsförmåga, vilket kommer att förbättra konditionen. Pulsen ska ligga strax under max, så det är ett riktigt tufft pass. Detta kan vara en variant av pass som man kan köra, för att sedan efter några veckors ihållande träning köra passet igen och då se om och hur man har förbättrat sig. Orkar du springa lite fortare? Kommer du lite längre än sist? Har du mer krafter kvar på sista intervallen? 

Vill du köra intervaller, men inte ligga precis under ditt max i 4 min, kan du naturligtvis välja att köra 4 min intervaller i ditt tempo (men ändå snabbare än uppvärmningen och nedvarvningen). Du tränar för din skull och beroende på vad du vill få ut av träningen, hur kroppen mår för dagen och vad du har motivation för, så får du anpassa ditt intervallpass. 

Mitt intervallpass:

Lugn uppvärmning i ca 10 minuter.

4 x 4 minuters intervaller. Vila 3 minuter mellan intervallerna. Du väljer själv om du vill ståvila eller gåvila. Jag valde gåvila i ett lugnt tempo.

Nedvarvningsjogg ca 10 minuter.

Corestyrka och stretch hemma på hallgolvet.

En mycket trött Vickan hamnade i soffan efter en varm dusch och en middag bestående av spagetti och köttfärssås. //Vickan

HÄR hittar du fler tips på löppass.

Veckans löppass: norska superintervaller

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras