Fyra sjöar runt

Jag är som gjord för lediga dagar?! Älskar att kunna springa innan frukost och sedan njuta av min yoghurt med müsli och bär/frukt och kaffe i solen på altanen! Mannen och jag sprang en helt ny runda för mig, fyra-sjöarna-runt. Eller runt och runt, vi sprang genom en och utmed tre. Mannen har sprungit någon liknande runda tidigare, men det var på våren för två år sedan och inte alls lika igenväxt. Vi hade letat fram en gammal karta över skogen närmast oss och tog oss fram på små stigar för att komma till fyra olika sjöar i vår omgivning. Jag fullkomligt älskar att springa på skogsstigar!! Barr, rötter, stenar, kottar – man får parera, kryssa och vara på alerten varenda steg. Love it!! Mina gamla orienteringskunskaper finns fortfarande kvar och det var kanonkul att springa efter kartan! Det var riktigt varmt ute redan på morgonen. Löpturen blev 8,5 km och vi har redan kollat ut en ny runda till en annan gång, då vi får med en sjö till. Vackert, kuperat, igenväxt, varmt och lyckligt får summera rundan! //Vickan

Lunnsjön

Lunnsjön är spegelblank och nästan fylld med näckrosor.

160720. kartan

160720 Martin springer

Spänger över Lunnsjön.

160720. Vickan i skogen 1

160720. Vickan i skogen

Tolen

Tolen. Alldeles spegelblank sjö!

160720 skogstig

Herrsjön

Herrsjön. Spegelblankt här med.

Lillsjön

Lillsjön från bortre kanten. Badplatsen ligger där rakt över sjön.

karta fyra sjöar runt

Så här sprang vi. Från Lillsjön, till Lunnsjön, vidare till Tolen, på igenväxt stig till Herrsjön och sedan 5-km spåret tillbaka till Lillsjön. Vi kommer definitivt springa denna runda igen, men då ha långa byxor på oss.

Underbart gott med frukost i solen på altanen, toppade yoghurten och müslin med galia- och vattenmelon.

Frukost

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras