Grekisk fredagsfys

Nu är jag i Thiva, ca 10 mil nordväst om Aten. Jag och en kollega är här tack vare ett Erasmus-projekt. Sju olika länder träffas här i Grekland och diskuterar om skola och datorer i undervisningen. Vi kom hit i söndags kväll och åker hem imorgon lördag. Det har varit långa dagar med projektarbete, men jag har försökt att få till löpning varje dag – tidig morgon innan frukost eller sen eftermiddag innan middag. Det är inga andra som springer här, så redan efter tre dagar började jag kallas ”The running  girl”. Hela byn är uppbyggd på 7 kullar, så det är uppför och nedför heeela tiden. Det finns knappt inga helt plana partier…

Jag älskar verkligen att springa när jag är utomlands. Man upptäcker oftast saker och områden som jag inte hade gjort om jag inte hade tagit dessa löpturer. Denna veckas löprundar har bland annat innehållit tuppar som galer, lavendeldoft, historiska efterlänningar, vallmoblommor i massor, soluppgångar och solnedgångar, lösspringande hundar, storslagna vyer, nyfikna greker och olika löpunderlag. Det blev ”bara” vanliga löppass – men… det var ju backträning deluxe hela tiden!!! En tunn långärmad tröja behövdes på morgonen (före 07.00), då det bara var 8-10 grader. På sena eftermiddagarna var det 28-30 grader när jag sprang. Hett…. //Vickan


Upp & ner, ner & upp….

Tänk på att inte ta med åsnan…

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras