Idrottskurator

Ett nytt ord – idrottskurator! Jag har googlat för att se om ordet finns, men jag hittar inget svenskt ord. Det verkar finnas utbildningar till liknande i USA, men inte i Sverige. Jag är utbildad både till idrott- & hälsa lärare & till socionom. Jag har delat min tjänst som idrott- & hälsalärare & skolkurator i flera år, men nu arbetar jag ”bara” som skolkurator. I de flesta av mina kuratorssamtal pratar jag om kost, sömn & aktivitet. Det är ju oftast kärnan i allt – om inte dessa tre funkar, så blir det obalans i livet. Jag har nu börjat träna med några elever. Jag har ju både idrotts- & kostkunskapen genom min idrott- & hälsalärarutbildning. Dessutom får vi till samtal om livet under tiden vi tränar. Jag älskar denna kombo & det verkar som att eleverna också gillar det. Jag känner mig oerhört tacksam för att jag har båda dessa utbildningar som grund. Det finns inget yrke som heter idrottskurator, men jag kan ju skapa det själv till viss del! Detta ger bara energi!! Härlig känsla att få denna energi på jobbet! //Vickan

En favoritövning som jag delar med en av eleverna är benlyft. Grymt bra magövning!! Se film längst ner i inlägget!

1 kommentar

    Berätta vad du tycker

    Din e-postadress kommer inte publiceras