Rapsfält och pannben

Rapsfält och pannben är verkligen helt olika saker. Men idag blev det en kombo av det. Dagens pass tillsammans med maken blev lite framskjutet, då vi båda sov längre än vad vi brukar. Vi kom iväg strax efter kl. 10 och redan då var det hett ute. Blå himmel, inte mycket vind och fantastiska vidsträckta gula rapsfält. Första halvan av milen gick riktigt bra. Sedan började det bli tungt av värmen. Jag hade tänkt fartökningar i dagens pass, men nu blev det fokus på att behålla farten istället. Huvudet började hetta rejält. Vattnet som jag skulle dricka, fick jag hälla över huvudet istället. Kändes som att jag hade peruk + mössa på mig. Vaderna började krampa lätt. Men jag kan visst vara himla envis… Pannbensträning är inte fy skam det heller. Och de sista 2 km känns det som att det var pannbenet som sprang. För när det dessutom började gå uppför på slutet så var kroppen trött, riktigt trött. Men jag gav inte upp, utan sprang hela vägen som jag hade tänkt innan. Det jag tar med mig av dagens pass är just rapsfält och pannben!

Det var sååå skönt att sätta sig i skuggan av syrénbusken med en resorb efter passet. Efter lite löpstyrka, stretch och en skön dusch kände jag mig bara pigg och glad. Tur att svackor kan gå över fort.

Sverige är fantastiskt! Naturen nu är helt magiskt vacker. Så grönt. Så blommigt. Så livfullt. Jag blir helt ”naturreligiös”. Förra året ungefär vid denna tid, så fick jag också till en rapsfältsrunda. //Vickan

Rapsfält och pannben

En resorb och ett stort glas vatten i skuggan av syrénbusken. Härligt!

2 kommentarer
    1. Ja, det är verkligen MÅ-BRA-LÖPNING med stora bokstäver – även om det var lite väl varmt just igår.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras