Squat med kosacksteg

Jag gillar att testa vanliga övningar med en twist eller att lägga ihop två övningar till en ny. När jag skulle sätta ihop nästa veckans cirkelpass kände jag för en ny variant av squat. Så det resulterade i en egen kombination – squat med kosacksteg. Se video längst ner i inlägget.

Så här gör du:

Gå ner i en djup lite bredare squat. För ut höger ben och sätt i hälen. Res dig upp. Gå ner i en ny djup och bred squat, för sedan ut vänster ben och sätt i hälen. Tillbaka igen. Det känns i låren…

Ett alternativ på övningen kan vara att hela tiden ha kroppen i en djup squat (90 grader i knäna) och bara föra ut ett ben i taget. På så vis tränas mer statisk styrka, då du inte reser dig mellan benbytet.

Squat med kosacksteg är perfekt att ha som en övning i ett cirkelpass eller som att användas som en enskild övning i en tabata.//Vickan

Squat med kosacksteg

I videon nedan visar jag först varianten där jag reser mig upp mellan kosackstegen och i slutet av videon så stannar jag nere i en djup squat hela tiden.

1 kommentar

    Berätta vad du tycker

    Din e-postadress kommer inte publiceras