Cirkelpass v. 32 i fjällen

Jag hann med ett träningspass på altanen under våra dagar i Norge. Vackra Trysil är ett av mina favoritställen, oavsett om det är vinter eller sommar. Veckans cirkelpass v. 32 i fjällen är ett pass för hela kroppen.

Veckans cirkelpass:
Sumoburpees
Bodysaw
Mountainclimber
X-burpees
Planka i fyrkant
Sprintsitups

Material:
Matta

Hur jag gör:
6 övningar. Jag kör övningarna i ordningen ovan.
60 sek på varje övning.
10 sek byte av övning.
När alla 6 övningar är gjorda har det gått ett varv.
Vila i 1 minut.
Jag kör sammanlagt 5 varv.
Sammanlagt tar hela cirkelpasset 38 minuter (+ uppvärmning du gör innan).

Anpassa cirkelpasset efter dig. Variera antal övningar, längden på övningarna och antal varv så att det passar just dig.

Det var härligt att träna med lite utsikt och vackra vyer! //Vickan

Cirkelpass v. 32 i fjällen

Ovan sumoburpees. Stå i plankposition på raka armar. Hoppa upp i en bred squat och tryck handflatorna mot varandra. Armbågarna trycker liksom ut knäna. Hoppa ut i plankposition igen. Här tränas också rörligheten.

Nedan bodysaw. Stå i plankposition på armbågarna. För kroppen framåt så lång du kan. Spänn magen genom hela övningen. För dig tillbaka till startposition. Sedan “sågar” du dig fram och tillbaka. Du ska aldrig nudda ben och mage i marken. Endast tår och underarmar har markkontakt.

Variant av planka

Nedan mountainclimber. Stå i plankposition på raka armar. Lyft ett ben i taget. För höger knä mot höger armbåge. Tillbaka till startposition. Gör samma sak fast med vänster knä – vänster armbåge. Alternera. En variant på övningen kan vara att föra höger knä mot vänster armbåge (diagonalt under kroppen) och sedan vänster knä mot höger armbåge. Välj vilken variant som passar dig bäst eller variera och gör alla varianter.

Varianter av moutainclimber

Nedan X-burpees. Hoppa ut som en stjärna (X), ut med ben och armar (enligt bilden till vänster nedan). Hoppas sedan ihop grupperat med händerna i golvet. Hoppa ut med benen i ett V och ha raka armar. Tillbaka grupperat och upp i en stjärna (X) igen.

Variant av burpees

Nedan planka i fyrkant. Stå i plankposition på raka armar. Flytta höger hand så att den är lite utanför kroppen på höger sida. Flytta efter med vänster hand. Flytta sedan höger hand så långt fram du klarar av. Flytta efter med vänster hand. Flytta vänster hand så långt åt väster så att den hamnar strax utanför axlarna. Flytta efter med höger hand. Flytta vänster hand ner till startposition och flytta efter med höger hand. Nu har du gått med händerna i en fyrkant. Upprepa. Byt gärna håll efter halva tiden, eller kör vartannat varv åt höger och vartannat åt vänster. Här kan du se en film på hur övningen går till.

Plank in a square

Nedan sprintsitups. Ligg raklång på rygg på marken. Res upp överkroppen och för höger armbåge mot vänster knä. Ner till startposition igen och res dig upp igen och för nu vänster armbåge till höger knä. Spänn magen och tryck ner svanken mot marken genom hela övningen.

Variant av situps

4 Comments
  1. Jag säger det igen – vart får du all din energi ifrån???
    Ett cirkelpass också! Men platsen att träna på ser riktigt fin ut. Och passet måste jag testa?.

    1. Haha, kanske har för mycket energi… Men jag vilar emellanåt också. Och äter. Allt dokumenteras ju inte på bloggen ;-)! Kram Vickan

    1. Åh, vad roligt att du gillade passet! 🙂
      Tack för återkoppling! Kram Vickan

Leave a Reply

Your email address will not be published.