Hotellrumsträning med gummiband

Gummibanden och löparskorna är alltid med mig när jag åker bort. Idag blev det hotellrumsträning med gummiband – fokus på benen. Perfekt att ha med gummiband, då det ofta är lite trångt på hotellrum. Nu hade vi ett litet rymligare rum denna gång, men då kunde jag ta ut svängarna lite mer . (Tyvärr var det ett riktigt mörkt rum, så bilderna är inte de bästa.)

Gummibandspasset som jag körde innehöll fem övningar (se nedan). Jag körde varje övning 12 reps x 3 set, sedan bytte jag övning. Benen hann bli möra på detta lilla pass, som jag fick till innan dagens första match som var semifinal i A-slutspel.

Utfall
Squatgång
Höga knän
Squat
Bakåtkick

Dagens pass blev litet, men naggande gott! //Vickan

Ovan utfall. Jag hade gummibandet strax ovanför knäna. Jag körde 12 på varje ben som 1 set (alltså 24 utfall).

Nedan squatgång. Gummibandet strax ovanför knäna. Böj dig ner i en squat och håll den positionen hela tiden. Gå åt sidan i squatställning. Jag gick tre steg åt ena hållet och gick sedan tre steg tillbaka. Två gånger fram och tillbaka blev alltså 1 set.

Nedan höga knän. Låt gummibandet sitta kvar strax ovanför knät. Höj ett ben i taget upp, så att det är ca 90 grader i höften. Välj själv om du vill göra 6 på varje ben till 1 set eller om du vill göra 12 på varje ben som 1 set.

Nedan squat. En vanlig squat, fast med gummiband ovanför knäna.

Nedan bakåtkick. Sätt gummibandet strax ovanför fötterna. För ett ben i taget bakåt och ha kroppen så rak du kan. Välj även här om du vill köra 6 på varje ben eller 12 på varje ben som 1 set.

Hotellrumsträning med gummiband

4 kommentarer
  1. Tredje passet på tre dagar som du får till träning, då jag skulle gjort ingenting. Nu jäklar ska jag också ta tag i små stunder av träning och se möjligheter istället för slapptid.

    1. Ja, vill man träna så får man prioritera. Träning måste ju inte vara flera timmar varje gång. Lycka till med ”dina möjligheter” framöver :-)! Kram Vickan

  2. Och jag säger att jag har svårt att hinna träna… Nu banne mig ska jag sluta med alla ursäkter. Gummiband ska inhandlas. Den här tiden har jag definitivt. Nästan så jag kan laga mat samtidigt ju ?. Kram från Jennie

    1. Haha, jag ”ursäkter” förlorar man ju bara själv på. Heja dig som ska försöka ändra inställning. Gummiband är verkligen en väl värd investering! Använder mina gummiband jätteofta! Kram Vickan

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras