Burpees med höga knähopp

Jag har verkligen en hatkärlek till burpees. Så jobbigt när man väl håller på, men så skönt i hela kroppen efteråt. I mina tips på cirkelpass som jag har här på bloggen på måndagar, så finns det alltid minst en variant av burpees med. Man kan ju variera i (nästan) oändlighet.  Jag gillar att hitta nya varianter eller att själv kombinera två övningar till en ny variant av burpees. Idag testade jag att sätta ihop till burpees med höga knähopp. Funkade kanon.  //Vickan

Så här gör du:

Gör en vanlig burpee. Sätt ner händerna i marken, hoppa ut i planka på raka armar. Sänk kroppen till marken och släpp händerna från marken. Tryck dig upp till raka armar igen. Hoppa ihop grupperat och res dig upp. Istället för att ”bara” göra ett upphopp rakt upp, så för båda knäna mot magen och möt med armarna. Nudda händerna i knäna och sedan ihop grupperat igen och ut i plankposition. Vill man inte hoppa, så kan man stå kvar med fötterna i marken och lyfta ett knä högt i taget istället.

Variant av burpees

Burpees med höga knähopp

5 kommentarer
  1. Vilket högt hopp! Burpees är ju jobbiga ändå och så lägger du till ett hopp… ??
    Måste ju testas såklart.

    1. Jag tycker att det är kul att utmana sig själv och förändra övningar. Så att lägga till ett hopp i burpees gör att man får ta i lite extra. Me like!! Man väljer ju själv hur högt man vill hoppa ;-)! Klart du ska testa! Kram Vickan

  2. Häftiga skuggor till hoppen. Kul med varianter på burpees (även om den kanske inte måste göras jobbigare… :-P)

    1. Skuggorna tänkte jag inte på förrän du skrev… Ja, det syns ju att jag är i luften iallafall :-)! Jag tänker att all jobbig träning är bra träning <3! Kram Vickan

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras