Djupa låga grodhopp

Nu har jag hittat en ny kul övningen igen. Med inspiration från instagramkontot @kristinbirkelund har jag nu testat djupa låga grodhopp. En rolig och otroligt givande övning. Ben och rumpa fick sig en rejäl genomkörare. Inget material behövs. Vill man tuffa på övningen kan man ha på sig en viktväst. Men just nu sparar jag min benhinna så mycket jag kan, så idag valde jag utan viktväst.

Gör så här:

Stå i en djup squat med armarna ihop framför kroppen. Hoppa med båda fötterna samtidigt uppåt. Behåll hela tiden squatpositionen. Så alltså en ganska låg position för överkroppen, det är mest benen som bara hoppar upp och ner.

En perfekt övning att ha i ett cirkelpass eller i en Tabata. Denna övning kommer i måndagens tips på cirkelpass. //Vickan

Djupa låga grodhopp

Benstyrka

 

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras