Äntligen tunga benböj

Det var sååå länge sedan nu. Äntligen tunga benböj igen! Eftersom min högerarm inte för bära tungt, inte får greppa saker eller utsättas för vridmoment, så har jag avstått i stort sett från all träning där armarna är involverade. Jag som har varit så stark, känner mig inte alls det längre och jag LÄNGTAR galet efter att få träna armar och axlar som vanligt igen. Eftersom jag oftast tränar både benböj och marklyft när jag kör tunga benpass har det liksom inte blivit av att jag tränat med skivstång. Jag måste fortfarande avstå marklyft, men benböj kan jag ju faktiskt köra då stången ligger på nacke och axlar. Så idag var först gången sedan i april som jag körde tunga benböj igen. Så jobbigt. Ojojoj vad man tappar fort – men så skön känsla att vara lite på banan igen!

Dagens pass bestod av uppvärmning på roddmaskinen. Sedan körde jag utfallssteg: raka – långa och korta, sneda – långa och korta, bakåt – långa och korta. Alltså 6 olika varianter på varje ben. Varje variant körde jag 10 st av. Alltså 120 utfallssteg med båda benen. Nu var underkroppen rejält varm. Eftersom det var så länge sedan jag körde benböj, började jag försiktigt med vikterna. Vill ju inte skada mig direkt. Jag har med hjälp av PT kommit fram till att jag ska köra få repetitioner med tyngre vikt för att få det resultat jag önskar. Så jag körde 3 reps x 6 set. Ska bli spännande att se hur benen mår imorgon… //Vickan

Äntligen tunga benböj

Benböj

Squat

2xu

2 kommentarer
  1. Skön känsla för dig att träna de du vill igen Aldrig kul att dras med skador Antar du har träningsvärk efter så långt uppehåll ?

    1. Ja, verkligen en skön känsla! Jo tack – ju mer dagen har gått, desto mer träningsvärk får jag. Gillar ändå att ha träningsvärk – då vet jag att jag har gjort något nytt och bra. Ha en trevlig helg! Kram Vickan

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras