Kombinationsintervaller

Veckans Runacademyträning var kombinationsintervaller. Det blev tredje intervallpasset på drygt en vecka, då vi dessutom hade en träning i söndags. Det var fantastiskt kul att få träna ihop på helgen också – och i dagsljus! Det hinner bli alldeles kolsvart innan träningen drar igång nu.

Dagens pass bestod av en lugnare uppvärmningsjogg. Sedan körde vi lite rörlighet och löpskolningsövningar. Vi var en ganska stor grupp idag och dagens ledare var Lisa och Anna. Kombinationsintervallerna bestod av en lång intervall och sedan några korta intervaller. Den långa intervallen var på 4 minuter. Vi sprang 2 minuter bortåt och vände och sprang sedan 2 minuter tillbaka till startpunkten. Ganska direkt efteråt körde vi korta intervaller i uppförsbacke. 20 sek intervall uppför och sedan småjogg ner. Detta gjorde vi tre gånger. Sedan hade vi en minuts vila. Därefter var det dax för omgång två. 4 minuters intervall följt av tre nya 20 sekunders backintervaller. En minuts vila igen och därefter en tredje omgång. Trodde först inte att jag skulle klara av att vända efter 2 min. Kroppen kändes helt slut. MEN, det är ju det som är det häftiga och coola med att springa i grupp. Krafterna finns ju! Tack vare pepp från ledarna och från andra deltagare, så klarar man ju betydligt mer än vad man tror. Känslan är helt galet härlig efteråt!! Vi avslutade med nedjogg och stretch. Tack för ytterligare en kanonkväll i Vrinneviskogen! //Vickan

Kombinationsintervaller

En suddig gruppbild :-). Nedan ser ni hur himla mörkt det blir på kvällen. Alldeles kolsvart i skogen.

Mörkerlöpning

2 kommentarer
  1. Tusen tack för att du delar med dig av löppassen. Förstår att det inte är samma sak att göra dem på egen hand, men ändå kul att kunna variera sin löpträning hemma. Har aldrig testat att springa i grupp. Kanske skulle vara något till våren…

    1. Jag var skeptiskt till löpträning i grupp innan jag anmälde mig. MEN – jag har ändrat mig helt! Så kul. Har lärt känna många ny löpkompisar, som jag har sprungit med även utanför löpargruppen. En riktig boost helt enkelt! Kram Vickan

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras