Löpteknikintervaller

Onsdag! Jippi! Denna vecka blir det tre grupplöpningar för mig, vilket känns fantastiskt kul. Igår reflexbanan, idag löpteknikintervaller med Runacademy och på lördag blir det ett långdistanspass med Runacademy. Vilken kul vecka!

Dagens pass hade fokus på löpteknik i nedåtgående intervaller. Kul upplägg. Långa intervaller är alltid tufft, så det känns fantastiskt skön när de blir kortare och kortare. Dessutom springer man fortare och fortare.

Vi jobbade med nedåtgående intervaller – alltså som en stege. Vi startade med en 6 minutersintervall och avslutade med en 1 minutersintervall. Vi hade vila på 1 minut mellan varje intervall. Fantastiskt så bra man hinner återhämta sig på bara en minut.

Intervall 1: Fokus på överkropp (6 minuter)
Intervall 2 :Fokus på korta steg (5 minuter)
Intervall 3: Fokus på knälyft (4 minuter)
Intervall 4: Fokus på lutningen (3 minuter)
Intervall 5: Fokus på allt (2 minuter)
Intervall 6: Fokus på allt (1 minut)

TACK för en kanonkul träningskväll att lägga i den glada minnesbanken! //Vickan

Löpteknikintervaller

Running in dark

Löpning

Running technique

Så här fort sprang vi !

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras