Cirkelpass v. 47

Nu är jag tillbaka på 6 övningar igen… Jag kände att jag ville ha cirkelpassen lite mer än andra hemmapass jag gör. Oftast har jag 4-5 övningar i andra hemmapass, så då ville jag ha cirkelpasset lite mer. Känner ni att 6 övningar är för mycket, så tar ni ju naturligtvis bara bort en av övningarna (men inte den ni tycker är jobbigast eller mest utmanande – den ska ni ha kvar!!). Cirkelpass v. 47 får upp pulsen en hel del och magen får sig en extra genomkörare!

Veckans cirkelpass:
Starjumps
Sprintsitups
Burpees
Planka med jumping jacks
Squat med kosacksteg
Planka med handtouch

Material:
Matta

Hur jag gör:
6 övningar. Jag kör övningarna i ordningen ovan.
60 sek på varje övning.
10 sek byte av övning.
När alla 6 övningar är gjorda har det gått ett varv.
Vila i 1 minut.
Jag kör sammanlagt 5 varv.
Sammanlagt tar hela cirkelpasset 38 minuter (+ uppvärmning du gör innan).

Anpassa cirkelpasset efter dig. Variera antal övningar, längden på övningarna och antal varv så att det passar just dig.

Imorgon väntar en efterlängtad bloggträff hos SportHälsa. Naturligtvis kommer det ett inlägg ord det. Ha en härlig träningsvecka. //Vickan

Ovan starjumps. Du går ned i en squat med fötterna ihop och hoppar explosivt ut i en stjärna (ett X), men utan att sätta i fötterna. Försök att hoppa ut så högt du kan. Du landar sedan med fötterna ihop och börjar om från början. Här kan du läsa mer om övningen.

Nedan sprintsitups. Ligg raklång på rygg på marken. Res upp överkroppen och för höger armbåge mot vänster knä. Ner till startposition igen och res dig upp igen och för nu vänster armbåge till höger knä. Spänn magen och tryck ner svanken mot marken genom hela övningen.

Nedan burpees. Gör ett upphopp med armarna rakt upp mot taket. Kryp ihop grupperat, sätt i händerna i golvet och hoppa ut i plankposition på raka armar. Lägg dig ner på golvet och släpp händerna från golvet. Sätt i händerna och tryck dig upp i plankposition igen. Hoppa ihop grupperat res dig upp och gör ett nytt upphopp.

Nedan planka med jumpingjacks. Stå i plankposition på raka armar och hoppa isär och ihop med benen. Se till att ha överkroppen så rak och still som möjligt. Axlarna ska vara rakt ovanför händerna.

Nedan squat med kosacksteg. Gå ner i en djup lite bredare squat. För ut höger ben och sätt i hälen. Tillbaka till startposition. För sedan ut vänster ben och sätt i hälen. Tillbaka igen. Alternera och håll hela tiden kroppen i en djup squat. Här hittar du en film på övningen samt en variant när du reser dig upp mellan kosackstegen.

Nedan planka med handtouch. Stå i planka på armbågarna. Spänn magen genom hela övningen. Lyft en hand i taget och toucha en hantel eller annat föremål framför dig. Se till att kroppen är så still som möjligt genom hela övningen.

Annons med kanonerbjudande! Slipp julstress och shoppa dina klappar här hos Cocopanda till bästa pris.

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras