Bloggevent med Power Plate

Idag hade vi bloggträff, min första med SportHälsa. Så kul att träffa alla bloggare live, som jag bara följt via webben. Elmina och jag åkte bil tillsammans upp till Stockholm. Mysigt att få prattid i bilen både tur och retur Norrköping-Stockholm. Dagens aktivitet var att testa Power Plate. Så kul att testa nya saker och det här var verkligen något annorlunda.

Power Plate är en vibrerande plattform, som både ser till att värma upp dig snabbare samt träna och prestera bättre. Dessutom återhämtar du dig på kortare tid efteråt. Låter ju nästan lite hokus pokus… Min höger arm och min högra benhinna mår ju tyvärr sådär, så jag var lite nervös om jag skulle fixa det. Med det gjorde jag utan känningar varken i arm eller ben! Jippi! Vad är det då som är så bra med Power Plate? Enligt Staffan Göransson (VD för träningscentret Viberoom) får du en fördubbling av muskelaktiveringen på en Power Plate, jämfört med när du tränar på ett golv. Power Plate förhöjer effekten av varje övning, både när det gäller stretch, styrka, koordination och balans. Varje stöt på Power Plate plattan motsvarar ett steg i aktiveringsgrad och du använder cirka 50 procent mer muskelmassa, så 3 minuters övningar motsvarar 20 minuters promenad.

Power Plate används inom rehab, inom äldrevården, inom proffsidrott och för oss ”vanliga motionärer” ;-). Alla (utom gravida och de personer som av andra skäl bör undvika stötar, hög puls och tung belastning på kroppen) kan alltså använda denna Power Plate platta!

Mitt utlåtande av träningspasset:

Det var en lite konstig känsla i början med vibrationerna, men det vande man sig vid ganska snart. Vissa övningar kände jag mer av och vissa mindre av. Uppvärmning, träningspass och sedan massage. Vi jobbade bara under mycket korta stunder (30-45 sek), men jag hann ändå bli trött i framför allt låren och armarna. Vi körde några 3 minuters pass, men då bytte vi övning några gånger under den tiden. Lite skakig i benen direkt efteråt, men det gick över fort. Ändå en skön känsla. Får se hur benen mår imorgon… Vi gjorde olika varianter av armhävningar i tre minuter. Sedan sa Staffan åt oss att göra armhävningar direkt på golvet, utan Power Plate. Det gick inte alls för mig. Armarna var helt slut! Nu har jag ju inte tränat armar på länge, men känslan när jag gjorde min sista armhävning på Power Plate var inte att jag var helt slut – men det var jag tydligen!!

Jag som brukar vara lite stel i min ländrygg, gjorde två omgångar med massage där som avslutning och just nu måste jag säga (peppar peppar) så känns det himla bra.

Tyvärr finns inte Power Plate i min hemstad Norrköping. Jag skulle gärna vilja testa Power Plate igen och göra det lite kontinuerligt för att märka av effekter. Är du nyfiken på att testa, så kan du HÄR hitta var detta finns i Sverige. Och HÄR kan du läsa mer om Power Plate.

Vickan på Power Plate

En Power Plate hos Viberoom.

Power Plate hos Viberoom

Elmina Saksi vibrerade också!

Elmina Saksi

Alla bilder nedan från Derin Sunneson, SportHälsa. 

Power Plate

Elmina och jag. Kul att ha en bloggkompis från Norrköping med sig!

Bloggevent med Power Plate

Viberoom

Upphopp på Power Plate

2xu sverige

Massage på PowerPlate

Chefredaktör Anna Lissjanis. Så kul att äntligen få träffa dig ”live” Anna!

Anna Lissjanis

5 kommentarer
  1. Så kul med bloggträff. Och kul att testa nya saker. Blir riktigt nyfiken på Power Plate. /Pernilla

    1. Kanonkul med bloggträff. De flesta event är tyvärr i Stockholm, så det är oftast svårt att åka iväg mitt i veckan då jag jobbar heltid. Testa Power Plate om du får tillfälle. Jag gillade det! Kram Vickan

  2. Jag har läst om Power Plate. Så kul att testa. det vill jag med göra. Hur känns kroppen idag?
    Mvh Samuel

    1. Ja, det var verkligen kul att testa! Träningsvärken var grym dagen efter – men jag älskar’t! Kommer definitivt att göra det igen när jag får tillfälle! Kram Vickan

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras