Reflexbana 10 km

Haha, detta inlägg skulle ha kommit ut igår kväll. Men jag somnade visst i soffan – helt slut efter reflexbana 10 km. Jag kände mig inte så trött när jag sprang och på vägen hem i bilen var jag superpigg och sjöng med högt när jag lyssnade på radion. Efter en lång varm dusch och middag (hade bara fått i mig en banan innan passet…) så tog visst alla krafter slut. Skulle kolla på ”Kalla Fakta” om hemmasittare, men kollade inte ens klart på programmet – somnade i soffan. Vaknade alldeles för sent och då var det bara dax att flytta sig till sängen. Jag sprang ju en mil i lördags också, vilket kroppen inte är så van vid att springa två milpass med bara en dags mellanrum.

Reflexbanan 10 km i Vrinnevi

Reflexbanan i Vrinnevi var ny för mig. Det fanns olika längder, men vi valde den längsta på 10 km. Vi, det var jag och två killar från löpargruppen. Regnet hängde i luften, men höll sig borta när vi sprang. Marcus lampa dog tyvärr helt plötsligt efter ca 5 km i skogen, så han vek av på elljusspåret och tog sig hem. Daniel och jag sprang vidare. Kuperat, blött, geggigt och halt. Jag har aldrig ramlat under löprundor tidigare, men idag gjorde jag två vurpor. Den sista i gegga, så jag var ganska smutsig när jag kom hem ;-). Dock klarade jag mig bra, med endast en lite öm tå. Inget som kändes av när jag vaknade i morse tack å lov.

Att springa 10 km på väg eller vanlig stig är en sak – men att springa 10 km i snårig skog, hoppa över stockar, klättra upp för små berg, ta hjälp av rep på något ställe, klafsa ner i blöta partier med mossa och slira runt på geggiga skogsstigar det är något helt annat. Och annat är kul och utmanande, men suger mycket kraft från benen. På ett skönt sätt. Jag gillar att få använda pannbenet. Det behövdes igår. De sista 4 km av rundan var dessutom med lite sämre sikt, då det blev mycket fuktigt i luften och det kändes som dimman låg tät på vissa ställen. Så tacksam att jag hade trevligt sällskap.

TACK Marcus och Daniel för att ni var mitt sällskap på denna utmanande reflexbana. //Vickan

Reflexbana 10 km

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras