Cirkelpass v. 29 – 2019

Cirkelpass v. 29 – 2019 är ett tufft benpass. Jag älskar att köra helt slut på musklerna och här kan jag lova dig att benen blir darriga, trötta och riktigt möra. Viktigt att du skakar loss benen mellan varje varv och kanske till och med mellan varje övning. Vill du se filmer på övningarna så swipa bildkollaget på instagram (@life_in_a_happy_way).

Veckans cirkelpass:
Squathopp med gung
Sidoutfall med hopp
Mountainclimbers
Utfallshopp
Squat med bakåtkick
Planka med knädutt

Material:
Matta

Hur jag gör:
6 övningar. Jag kör övningarna i ordningen ovan.
60 sek på varje övning.
10 sek byte av övning.
När alla 6 övningar är gjorda har det gått ett varv.
Vila i 1 minut.
Jag kör sammanlagt 5 varv.
Sammanlagt tar hela cirkelpasset 38 minuter (+ uppvärmning du gör innan).

Anpassa cirkelpasset efter dig. Variera antal övningar, längden på övningarna och antal varv så att det passar just dig.

Semestervecka tre är nu inledd. Hittills har jag lyckats med mina semestermål. //Vickan

Squathopp med gung

Ovan squathopp med gung. Gå ner i en squat och gunga två gånger. När du reser dig upp gör du samtidigt ett hopp rakt uppåt och för händerna neråt och lite bakåt. Ner i en ny squat och gunga innan du gör ett nytt upphopp.

Nedan sidoutfall med hopp. Gör ett hopp upp med höger ben och vänster arm. Knät är i 90 grader. Hoppa sedan ut i ett utfall åt sidan, så att höger ben är böjt och vänster ben är rakt. Dutta vänster hand i marken framför höger fot. Tillbaka och gör ett nytt hopp uppåt. Byt ben efter halva tiden.

Sidoutfall med hopp

Nedan mountainclimbers. Stå i plankposition på raka armar och lyft ett ben i taget. För höger knä mot höger armbåge och sedan tillbaka till startposition. Gör samma sak fast med vänster knä – vänster armbåge. Alternera. En variant på övningen kan vara att föra höger knä mot vänster armbåge (diagonalt under kroppen) och sedan vänster knä mot höger armbåge. Välj vilken variant som passar dig bäst eller variera och gör alla varianter.

Mountainclimbers

Nedan utfallshopp. Hoppa ut i ett utfallssteg med höger ben fram och vänster ben bak. I nästa hopp hoppar du så att vänster ben är fram och höger ben är bak. Spänn magen genom övningen. Jobba med armarna i varje hopp, alltså höger ben fram – vänster arm fram.

Utfallshopp

Nedan squat med bakåtkick. Gå ner i en squat. När du reser dig upp kickar du höger ben bakåt. Spänn rumpan och magen. Ner i en squat igen och nästa gång du reser dig kickar du vänster ben bakåt.

Squat med bakåtkick

Nedan planka med knädutt. Stå i plankposition på raka armar. Spänn mage och rumpa. Dutta knäna i marken och sedan upp igen till startposition.

Planka med knädutt

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras