Löpning bland kontroller

O-ringen 2019 invigs idag. Jag orienterade under hela min ungdom och min hemmaskog då, är den skog som det nu ska springas O-ringen i. Torsdag – lördag denna vecka kommer målområdet att vara vid Yxbacken, där jag springer minst en gång i veckan. Idag sprang vi i ”min” skog och det finns massor av orienteringskontroller utsatta i skogen. Målområdet börjar ta form, men en hel del material kommer att flyttas hit från Finspång, där tävlingarna pågår måndag-tisdag. O-ringen är världens största orienteringstävling och det är drygt 20.000 aktiva dessa dagar. Mäktigt mycket folk. Idag när vi hade löpning bland kontroller, kände jag att jag saknar denna träningsform. En otroligt kul sätt att träna på när man både får träna hjärnan och konditionen. Dessutom kan hela familjen göra det tillsammans.

Senast O-ringen var i Norrköping var 1987. Då fick inte jag springa eftersom jag var aktiv orienterare och det var i min hemmaskog. Jag jobbade istället ideellt och var placerad i barnpassningen. En kul sommarvecka med mycket gemenskap, även av oss som arbetade.

Ett av mina största orienteringsminnen är nog det tre veckor långa orienterings-konfirmationslägret i Motala. Ett annat minne är all sammanhållning man fick genom klubben och genom aktiva i andra föreningar. Oavsett hur gammal man var, om man var kille eller tjej, om man var elit eller nybörjare, så var alla viktiga. Vi diskuterade vägval, underlag, skogstyp. Alla var med och alla var välkomna.

Varför slutade jag egentligen???? //Vickan

Löpning

Löpning bland kontroller

Orienteringskontroll

O-ringen 2019

Svettig löprunda i soldis.

Svettig löpning

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.