Veckans löppass: Tröskelintervaller

Veckans löppass: Tröskelintervaller. Detta innebär att du kör lite längre intervaller för att förbättra mjölksyratröskeln. Det ska resultera i att du klarar av att springa i ett högre tempo utan att dra på dig mjölksyra. Om du har sprungit milen på en tävling, ska du försöka hålla det tempot under alla tröskelintervaller. Om du inte vet hur fort du ska springa, så kan du ha som riktmärke att orka svara enstavigt på frågor, men inte kunna svara hela och långa meningar. Du ska springa fort, men inte så fort att du får mjölksyra.

Så här körde jag passet:

11 min uppvärmningsjogg

10 min tröskelintervall – 2 min ståvila
8 min tröskelintervall – 2 min ståvila
6 min tröskelintervall – 2 min ståvila

10 min nedvarvningsjogg

Hela passet tog 45 min. Vill du köra ett entimmespass kan du lägga till en 12 min tröskelintervall först med vila 2 min innan du går på 10-minutaren. Tycker du att det blir mycket med 10 min intervallen, så kör istället 8-6-4 min intervaller. //Vickan

Veckans löppass: tröskelintervaller

Löpning

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras