Veckans löppass: 40-20 intervaller

Veckans löppass: 40-20 intervaller innebär att du springer 8 st 40 sek intervaller och vilar 20 sek emellan varje intervall. Sedan springer du 8 st 20 sek intervaller och vilar 40 sek emellan. Sammanlagt 16 min intervaller med vilan. Kul med korta intervaller och att köra de lite längre först.

Mitt intervallpass såg ut så här:

10 min uppvärmningsjogg
20 hälkick och 20 höga knän för att få upp pulsen lite.

40 sek intervall – 20 sek ståvila x 8
20 sek intervall – 40 sek ståvila x 8

10 min nedvarvningsjogg

Hela passet tar alltså drygt 38 min.

Hoppas att du får ett tufft pass. Intervaller ska vara tufft, men känslan efteråt är oftast fantastisk! Som jag brukar skriva, så kan du naturligtvis köra intervaller på crosstrainer, löpband, motionscykel eller i roddmaskin. Jag väljer alltid att springa min intervaller, men du ska göra det som känns bäst för dig! //Vickan

Veckans löppass: 40-20 intervaller

Rapsfältslöpning

Veckans löppass

Löpning

2 kommentarer
  1. Hej! Blev absolut sugen på att testa detta pass till veckan 😀 jag som nybörjare undrar om det finns några skillnader/fördelar mellan att vila stillastående eller gående/lätt joggandes mellan intervallerna?

    1. Hej Louise! Det beror lite på hur mycket du tar ut dig. Och så är alla olika. Endel blir stela av att stå stilla, så då känns gåvila bättre. Testa gärna båda för att prova på skillnaden. Är du ingen van löpare, så är säkert ståvila ett bra sätt att börja. Tanken med intervallpass är ju att du ska springa lite fortare än vad du gör på en ”vanlig runda”. Plus att du ska bli rejält trött, nästan så att du inte orkar sista intervallen. Men samtidigt är det viktigt att du lägger dig på din nivå. Behöver du gå någon intervall så är det naturligtvis ok också. Jättekul att du vill testa intervallpasset. LYCKA TILL!!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras