Midnattsloppet 2020

Ikväll har jag varit med och genomfört Midnattsloppet 2020 i Norrköping. Det var via Runacademy, som vi hjälpte till att deltagarna skulle få springa på hemmaplan i år. Genom appen Midnattsloppet skulle man få instruktioner, pepp och musik under hela tiden man sprang. Löpare i orange T-shirts sprang i mörkret, med sken av gatlamporna vid Himmelstalund. Madde, Jenny, Linda, Niklas och jag var löparvärdar för kvällens lopp. Elmina kom även och sprang för att hjälpa till med snabb fart. Det kom ett 40-tal löpare, där en del ville springa på egen hand och en del ville ha hjälp att hålla farten. Jag sprang i ett tempo för de som ville klara sig runt 60 min.

Alltså vilken kväll vi fick! Otroligt vackert med solen som gick ner precis innan start. Vi har en runda på ca 1,7 km. Vi som sprang 10k fick alltså springa banan 6 varv och lite till på slutet. Som upplopp hade vi satt ut en massa marschaller, så det blev ett mäktigt och mycket fint avslut på loppet. Det var flera av tävlingsdeltagarna som sprang milen för första gången och klarade det galant! Några löpare hade sprungit alla Midnattslopp sedan starten. Det var många av löparna som persade på milen ikväll. Kanonkul! Så otroligt roligt med alla glada deltagare! Vi sprang på 57 min, vilket blev pers med 2 min för Jennie som jag sprang med. Härligt jobbat Jennie!

Jag har aldrig sprungit denna tid på dygnet innan. Starten gick 21.30. Hela banan var på asfalt, vilket jag inte brukar springa på pga min benhinnor. Dock kändes det riktigt bra att springa ikväll. Känslorna sprudlade i kroppen efter målgång, då jag såg alla glada löpare som lyckats bättre än vad de hade förväntat sig. Glad och lycklig att jag fick vara en del i detta.

Appen strulade tyvärr för de flesta av oss, men vi reggade tiden på våra klockor och andra löparappar istället. Tydligen hade detta problem varit över hela landet, men det kanske inte är så konstigt när så många använder den samtidigt. Det var synd, men samtidigt inget som förstörde stämningen. Vi hade till och med lite hejarklack på några ställen. En lyckad och mycket fin lördagskväll i augusti i Norrköping! //Vickan

Midnattsloppet 2020

Vi löparvärdar mäter upp banan innan.

löparvärdar

Midnattsloppet 2020

Peppande skyltar som vi hade runt rundan.

Peppande ord

Innan uppvärmningen. (Foto: @maddecasta)

löparvärd

Uppvärmning (Foto: @hidenius)

Uppvärmning

Löpskolning och tänjning

Uppvärmning

Solnedgång

Solnedgång

Solnedgång

Målgången med marschallallé!

Målgång Midnattsloppet

Niklas och jag efter loppet.

Nöjd löparvärd!

Vickan

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras