Cirkelpass v. 34 – 2020

Vilka sommardagar vi har!! Helt magiskt sköna och varma! Cirkelpass v. 34 – 2020 var svettigt värre, både på grund av värmen och övningarna. För att ser filmer på övningarna, swipa bildkollaget på Instagram. Hoppas att du får en riktigt bra och aktiv vecka. //Vickan

Veckans cirkelpass:
Korsande utfall bakåt med stjärna
Planka med knädutt
Squats med hälarna ihop och vanliga
Crunch med hältouch
Sumosquats med 5-pump
Liten brygga

Material:
Matta

Hur jag gör:
6 övningar. Jag kör övningarna i ordningen ovan.
60 sek på varje övning.
10 sek byte av övning.
När alla 6 övningar är gjorda har det gått ett varv.
Vila i 1 minut.
Jag kör sammanlagt 5 varv.
Sammanlagt tar hela cirkelpasset 38 minuter (+ uppvärmning du gör innan).

Anpassa cirkelpasset efter dig. Variera antal övningar, längden på övningarna och antal varv så att det passar just dig.

Korsande utfall bakåt med stjärna

Ovan korsande utfall bakåt med stjärna

Stå axelbrett med fötterna. Gör ett korsande utfall bakåt, höger ben bakom vänster ben. När du för tillbaka högerbenet lyfter du ut det rakt ut till höger och reser upp kroppen och sträcker ut armarna, så att du gör en stjärna med kroppen. Styrka och balans i samma övning.

Nedan planka med knädutt

Stå i plankposition på raka armar. Spänn mage och rumpa. Dutta knäna i marken och sedan upp igen till startposition.

Planka med knädutt

Nedan squats med hälarna ihop och vanliga

Stå med hälarna ihop och tårna pekande snett utåt. Ha armarna samlade framför kroppen. Gå ner i en squat och när du reser dig upp för du armarna så att de är raka utmed kroppen. Vinkla ut hälarna, så att du nu står med ca 20 cm mellanrum mellan fötterna. Gör en vanlig squat. Variera varannan, hälarna ihop – vanlig squat.

Squats med hälarna ihop och vanliga

Nedan crunch med hältouch

Ligg på rygg med fotsulorna i marken. Tryck ner svanken och spänn magen. För vänster hand till vänster häl och vrid sedan tillbaka till startposition. För sedan höger hand till höger häl. Alternera varannan gång under hela tiden.

Crunch med hältouch

Nedan sumosquats med 5-pump

Gå ner i en djup sumosquat. Pumpa upp och ner 5 gånger. Res dig upp till raka ben. Gå ner i en ny djup sumosquat igen och gör 5 nya pump. Ha stolt hållning genom hela övningen och ha armarna framför kroppen.

Sumosquats med 5-pump

Nedan liten brygga

Ligg på rygg med böjda ben, fotsulorna i marken och ha armarna längs sidorna. Lyft upp höfterna och tryck dem uppåt. Det ska vara en rak linje från axlar till knän. Stanna till och sänk sedan höfterna mot marken igen. En bra övning både för nedre delen av ryggen och rumpan.

Liten brygga

1 kommentar

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras