Veckans löppass: 120-60-30 intervaller

Veckans löppass: 120-60-30 intervaller innebär snabb löpning i fallande tid. Börja med 120 sek och ha sedan 1 min aktiv vila (aktiv vila = gå omkring på stället eller gå sakta framåt). Kör sedan 60 sek intervall följt av 1 min aktiv vila. Avsluta detta set med 30 sek intervall och 2 min aktiv vila. Nu har du kört ett set. Gör detta 4 gånger. Alltså blir det sammanlagt 14 min aktiva intervaller (+ aktiv vila 16 min). Du väljer själv om du vill köra 4 gånger, färre eller fler.

Naturligtvis kan du använda detta pass även till löpband, på en crosstrainer eller spinningcykel, i en roddamskin eller när du går en powerwalk. Jag väljer alltid löpning utomhus, när kropp och tid tillåter det. //Vickan

Så här såg mitt intervallpass ut:

10 min uppvärmningsjogg

120 sek intervall – 60 sek aktiv vila
60 sek intervall – 60 sek aktiv vila
30 sek intervall – 120 sek aktiv vila

x 4

10 min nedvarvningsjogg

 

HÄR kan du få många fler tips på andra intervallpass och andra löppass.

Veckans löppass

Veckans löppass: 120-60-30 intervaller

Löpning

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras