Cirkelpass v. 41 – 2020

Höstvindar och regn blandas med sommarvärme och sol. Nu är hösten här på riktigt och mörkret kommer tidigare och tidigare. Jag ser definitivt ljuspunkter med alla årstider, men  vår och sommar är nog mest min bästa tid. Nu njuter jag av att få tända levande ljus till frukost och efter jobbet. Cirkelpass v. 41 – 2020 har lite extra fokus på mage. //Vickan

Veckans cirkelpass:
Bear leg walk outs
Squat med sned magmuskel
Planka med tådutt
Bodyweight sway squat
Burpees
Crunch med hältouch

Material:
Matta

Hur jag gör:
6 övningar. Jag kör övningarna i ordningen ovan.
60 sek på varje övning.
10 sek byte av övning.
När alla 6 övningar är gjorda har det gått ett varv.
Vila i 1 minut.
Jag kör sammanlagt 5 varv.
Sammanlagt tar hela cirkelpasset 38 minuter (+ uppvärmning du gör innan).

Anpassa cirkelpasset efter dig. Variera antal övningar, längden på övningarna och antal varv så att det passar just dig.

bear leg walk out

Ovan bear leg walk out

Stå i plankposition på raka armar, med endast händer och tår i marken. Knäna är i 90 grader. Sträck ut höger ben, följ efter med vänster ben och sedan tillbaka med höger ben och sedan vänster ben. Nästa gång börjar du med vänster ben istället. Spänn magen genom hela övningen.

Nedan squat med sned magmuskel

Gör en squat. Håll händerna bakom huvudet. Lyft höger ben mot höger armbåge. Låt dessa möta varandra. Gå ner i en ny squat och gör sedan samma sak med vänster ben och vänster armbåge.

squat med sned magmuskel

Nedan planka med tådutt

Stå i plankposition på armbågarna. För ett rakt höger så lång upp mot höger armbåge som möjligt och gör en tådutt i marken. Tillbaka till startposition. För sedan ett rakt vänster ben så långt upp du kan och gör en tådutt. Spänn magen genom hela övningen.

planka med tådutt

Nedan bodyweight sway squat

Gå ner i en squat med lite drygt axelbrett mellan fötterna. Förflytta rumpan från sida till sida i squatposition. Det innebär att du rör kroppen från sida till sida, så att ett ben i taget  blir rakt. Ha händerna samlat framför kroppen. Denna övning ska inte göras fort, utan för att benen ska få jobba ordentligt och det ska suga i lårmuskeln.

bodyweight sway squat

Nedan burpees

Gör ett upphopp och höj sträck ut armarna ovanför huvudet. Sätt ner händerna i marken, hoppa ut i plankposition på raka armar och lägg ner kroppen på mattan. Lyft händerna från marken. Sätt i händerna i marken, hoppa sedan ihop grupperat och res dig upp till stående och börja om från början. Om du inte vill hoppa: gå ut i plankposition och res dig endast upp till stående med armarna ovanför huvudet.

burpees

Nedan crunch med hältouch

Ligg på rygg med fotsulorna i marken. Tryck ner svanken och spänn magen genom hela övningen. För vänster hand till vänster häl och vrid sedan tillbaka till startposition. För sedan höger hand till höger häl. Alternera varannan gång under hela tiden.

crunch med hältouch

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras