Cirkelpass v. 46 – 2020

Cirkelpass v. 46 – 2020 blev ett helt cirkelpass på S. Två nya övningar som jag inte haft med tidigare: situps – lång till kort och superwoman. För att se filmer på övningarna, swipa bildkollaget på instagram. Hoppas att du får en riktigt bra vecka! //Vickan

Veckans cirkelpass:
Situps – lång till kort
Springplanka
Squat med studshopp
Superwoman
Skidhopp
Sumoburpees

Material:
Matta

Hur jag gör:
6 övningar. Jag kör övningarna i ordningen ovan.
60 sek på varje övning.
10 sek byte av övning.
När alla 6 övningar är gjorda har det gått ett varv.
Vila i 1 minut.
Jag kör sammanlagt 5 varv.
Sammanlagt tar hela cirkelpasset 38 minuter (+ uppvärmning du gör innan).

Anpassa cirkelpasset efter dig. Variera antal övningar, längden på övningarna och antal varv så att det passar just dig.

Situps - lång till kort

Ovan situps – lång till kort

Ligg raklång på golvet. Gör en situps och för armarna med dig. Samtidigt som du reser dig upp för du in fötterna mot rumpan och sätter ner dem i . Nudda händerna på fötterna och gå sedan tillbaka till startposition. Spänn magen genom hela övningen. Du är först så lång du kan och går sedan ihop och blir så kort du kan.

Nedan springplanka

Stå i plankposition på raka armar. Lyft ett knä i taget och för det mot armarna. Spring på stället, fast du står i planka. Försök att ha så snabb takt som du kan och orkar. Blir det för tufft att springa hela minuten kan du ”gå” en del av tiden. Alltså lyfta ett ben i taget upp mot armarna.

Springplanka

Nedan squat med studshopp

Gå ner i en squat och ha händerna samlat framför kroppen. Res dig upp och hoppa ihop med fötterna i en studs och armarna hänger du utmed kroppen. Ner i en squat igen.
Om du inte vill hoppa reser du dig upp till stående och lyfter höger knä upp i 90 grader och sedan tillbaka ner i en ny squat. Nästa gång du reser dig lyfter du vänster knä upp i 90 grader.

Squat med studshopp

Nedan superwoman

Ligg på magen och lyft armar och ben från golvet. En statisk övning, där du får med hela baksidan av överkroppen, men främst ländryggen. Håll superwomanposition  knappt halva tiden, lägg dig ner någon sekund och slappna av och sedan upp i superwomanposition igen. Du hinner med två omgångar. Om det blir för jobbigt, kan du såklart då ner och slappna av kroppen fler gånger. Vill du utmanas ordentligt – försök att hålla hela superwomanpositionen hela tiden.

Superwoman

Nedan skidhopp

Hoppa ut i ett skidhopp med höger ben fram och vänster ben bak. Gör ett hopp och landa nu med vänster ben fram och höger ben bak. Alternera. Du väljer själv hur snabbt du vill och kan hoppa.
Om du inte kan hoppa: ta ett steg framåt med höger ben och sedan ett steg framåt med vänster ben. Gå sedan bakåt med höger ben och sedan med vänster ben. Byt ben när du börjar nästa gång.

Skidhopp

Nedan sumoburpees

Stå i plankposition på raka armar. Hoppa upp i en bred squat och tryck handflatorna mot varandra. Armbågarna trycker liksom ut knäna. Hoppa sedan ut i plankposition igen. Här tränas även rörligheten. Om du inte vill hoppa, gå ut i plankposition istället.

Sumoburpees

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras