24 december – Julkalender 2020 – GOD JUL

24 december – Julkalender 2020. Dagens aktivitet är 24 burpees. Denna lucka har varit med alla år som jag haft #HappyJulkalender. Hatälsk på burpees! Är det någon övning som verkligen får med hela kroppen, så är det burpees. Den ger både styrka och kondition. Perfekt att köra dagens aktivitet innan julbadet eller duschen.

Jag trodde innan axeloperationen att jag med största säkerhet skulle kunna göra burpees på julafton. Ojoj, så fel jag hade. Eller så var det ett önsketänkande… Iallafall så kan jag inte det, så idag ställde min fina son Jacob upp. Det är jag tacksam för❤️.

Hoppas att ni alla får en fantastiskt härlig julhelg!
GOD JUL i massor🎄.
Kram Vickan

Så här tycker jag att en ”riktig” burpee utförs:

Gör ett upphopp med armarna rakt över huvudet. När du landar kryper du ihop grupperat. Sätt i händerna i golvet och hoppa ut i plankposition på raka armar. Sänk dig ner tills du ligger på golvet. Lyft händerna från golvet, så att du verkligen ligger ner. Sätt i händerna och tryck dig upp i plankposition igen. Hoppa ihop grupperat och res dig upp till stående. Gör ett nytt upphopp.

Vill du inte hoppa går det alldeles utmärkt att göra burpees ändå. Istället för ett upphopp reser du bara armarna rakt upp. När du ska hoppa ut i plankposition tar du först ett steg med höger fot och sedan ett steg med vänster fot ut i plankposition. Ta ett steg med höger och sedan vänster tillbaka till startposition. Nästa burpee du gör börjar du med vänster fot istället.

Burpee upphopp

Burpee grupperat

Burpee plankposition

Burpee ligga på magen

24 december - Julkalender 2020

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras