Veckans löppass: 2 min backe + 2 min på platten

Vintern är visst här för att stanna nu. Härligt med mycket snö och sol. Veckans löppass: 2 min backe + 2 min på platten innebär att jag först körde intervaller upp och ner i en backe i 2 min, sedan hade jag vila i 1 min och körde sedan 2 min intervaller på platten. Jag sprang 1 min bort och vände och sedan 1 min tillbaka, för att komma till backen igen. Detta gjorde jag två gånger. Sedan sprang jag 1,5 km till en annan backe och gjorde likadant där. Backintervaller 2 min, vila 1 min och intervaller på plant underlag 2 min. Detta upprepade jag ytterligare en gång. Sammanlagt blev det alltså 4 st backintervallblock och 4 st intervallblock på platten. //Vickan

HÄR finns en massa andra tips på löppass. De flesta är intervallpass.

Så här såg passet ut:

Uppvärmningsjogg 10 min

2 min backintervaller
1 min vila (jag gick sakta runt på stället)
2 min intervaller på plant underlag
1 min vila (jag gick sakta runt på stället)
x 2

Lugn löpning 1,5 km till en annan backe

2 min backintervaller
1 min vila (jag gick sakta runt på stället)
2 min intervaller på plant underlag
1 min vila (jag gick sakta runt på stället)
x 2

Nedvarvningsjogg 8 min

Backintervall

Vinterlöpning

Ovan första omgången med backintervaller och intervaller på platten.

Nedan andra omgången backintervaller och intervaller på platten – denna gång i solen.

Backintervaller

Veckans löppass: 2 min backe + 2 min på platten

Vinter

Vinterlöpning

Trädtoppar

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras