Mycket bra och dåligt

Lördagsmil med Pär och Marcus. En fantastisk morgon, där solen höll sig framme trots att väderprognosen sa mulet. Redan när jag sprang upp till vår samlingplats kände jag att andningen var helt kajko idag. Men det fina med just dessa fina löparvänner är att vi tar rundorna utifrån dagsform, vi startar och slutar tillsammans. Så galet tacksam för det! Tänk att en löparrunda kan kännas både mycket bra och dålig. Mycket bra för att naturen är fantastisk, sällskapet är bäst och vädret är härligt. Mycket dåligt eftersom andningen bara tid slut ibland. Det bara gick inte att fortsätta att springa mer. Lite otäckt, även om jag inte mådde dåligt. Ett kort stopp och några djupa andetag, så kan jag springa vidare igen. Uppförsbackar är värst. Alltså när pulsen höjs så går det knappt att andas. Jag fick stanna till både nedanför och ovanför alla backar. Och då är detta en mycket kuperad runda. Jag känner mig ju stark och vet att jag är vältränad, så därför känns detta oerhört frustrerande och lite oroväckande.

Våren-19 utreddes jag för astma. De hittade inget fel. Jag fick testa ventoline, men det hjälpte bara 1-2 gånger, sedan var det lika illa igen. Hösten kom och det blev bättre. Våren-20 kände jag inte av att det var något problem med andningen. I somras hade jag Covid-19. Då kände jag av att jag var tungandad, men hösten var helt ok. Nu senaste månaden har jag haft problem med stumma lår, krampande vader och jobbigt med andningen. Kan det vara sviter av Covid? Allergiastma? Allergi? Klimakteriet (som jag inte tror att jag är inne i än)? Nu måste jag iallafall söka läkarvård igen, för jag känner inte igen min kropp. //Vickan

Lördagsmil

Vilopaus

Andningspaus vid Lunnsjön.

Lunnsjön

Så här ser stora delar av vår runda ut. Kuperat, stenigt, rotigt och härligt.

Trailrunning

Vi sprang upp till Yxbackens topp för att springa lite i snön som låg kvar.

Snölöpning

Afterruncoffee – när kaffe smakar som bäst!

Aterruncoffee

Tänk att en runda kan kännas både mycket bra och dålig. Tacksam ändå att jag kan njuta, även om andningen känns helt off.

Suuntorun

3 Comments
  1. I read this piece of writing completely about the difference of newest
    and preceding technologies, it’s awesome article.

Leave a Reply

Your email address will not be published.