Veckans löppass: 6 min block

Veckans löppass: 6 min block innebär att man kör 4 st olika block med intervaller. Det är kul med variation på intervallerna, det enda kluriga kan vara att hålla koll på tiden. En fördel är helt klart om du lägger in tiderna i din löparklocka eller i en timer på mobilen. Jag använder en app som heter IntervalTimer och lägger in hela passet på den. Funkar kanon. Tanken med olika längd på intervallerna, är att du ska öka farten ju kortare intervallerna är. //Vickan

här ser passet ut:

10 min uppvärmningsjogg

Block 1: 70 sek intervall – 20 sek ståvila x 4.
1 min gåvila.

Block 2: 60 sek intervall – 30 sek ståvila x 4.
1 min gåvila

Block 3: 40 sek intervall – 20 sek ståvila x 6.
1 min gåvila

Block 4:  30 sek intervall – 30 sek ståvila x 6.
1 min gåvila

10 min nedvarvningsjogg

Veckans löppass: 6 min block

 

22 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras