Veckans löppass: fartökningar varje km

Veckans löppass: fartökningar varje km innebär att jag den första minuten i varje ny km gjorde en rejäl fartökning. Sedan sprang jag ”som vanligt”, för att när klockan pep för en ny avklarad km öka farten rejält i en minut igen. Passet blev drygt 7 km, varav två km var uppvärmning och nedvarvning (då körde jag inte fartökning). Så jag fick alltså till fem fartökningar denna gång. Jag valde att blanda underlaget, så jag sprang några fartökningar på skogsstig och några fartökningar på grusväg. //Vickan

Så här såg passet ut:

1 km uppvärmningsjogg

1 min snabb intervall – övrig tid på km 2 ”vanlig löpning” (vilket är ett högre tempo än uppvärmningsjoggen)
x 5

1 km nedvarvningsjogg

Veckans löppass: fartökningar varje km

17 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras