Veckans löppass: 5-4-3-2-1 min intervaller

Veckans löppass: 5-4-3-2-1 min intervaller innebär att du springer i olika intervallängd samt att antalet intervaller ökar, ju kortare intervallen blir. Tanken är att du ska hålla tröskeltempo i dessa intervaller och ju kortare intervallen är öka tempot lite. Det här passet är ett ganska långt pass, då de intensiva intervallerna är 37 min. Välj gåvila eller ståvila mellan intervallerna. Vilan är halva intervalltiden. Jag tycker om att variera min intervallträning. Har du ont om tid, kanske du kan ta bort antalet upprepningar av en intervall. Men utmana gärna dig själv med att testa detta pass och anpassa farten efter din dagsform. //Vickan

Så här såg passet ut:

10 min uppvärmningsjogg
1 x 5 min – gåvila 2,5 min
2 x 4 min – gåvila 2 min
3 x 3 min – gåvila 1,5 min
4 x 2 min – gåvila 1 min
5 x 1 min – gåvila 30 sek
10 min nedvarvningsjogg

Veckans löppass

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras