Träna ben och rumpa i en trappa

En trappa kan man ofta få tillgång till. I huset, i trädgården, på jobbet, i trappuppgången, i staden, hos grannen, hos svärmor… Söndagens tips på träningspass blir ett trappass! Här är några bra och kul övningar att träna ben och rumpa. Jag använde trappan från vår altan ner till gräsmattan, vilket funkade perfekt! Pulshöjande! Skakiga ben och ansträngd rumpa. Skön känsla efteråt och kul att höra vanliga övningar i en trappa istället. Se film på övningarna på instagram. //Vickan

Jag använde mig av 5 övningar, men två av dem gjorde jag med höger respektive vänster sida först, så det blev som 7 övningar. Här får benen och rumpan sig en sådan supergenomkörare. Jag sprang ner för trappan varje gång jag kom till toppen av trappan, förutom vid sidogång – då jag gick ner på samma sätt! Jag körde övningarna i ordningen nedan och det blev sammanlagt 5 varv i min trappa.

Dessa övningar körde jag:

• Squathopp
• Utfallssteg med spark bakåt
• Sumogång
• Sidogång, upp och ner. Börja med höger.
• Sidogång, upp och ner. Börja med vänster.
• Hopp med benupprag, höger sida uppåt (indianhopp).
• Hopp med benupprag, vänster sida uppåt (indianhopp).

Squathopp i trappa

Ovan squathopp. Hoppa jämfota ett steg i taget uppåt i trappan. Gå ner i 90 grader när du landar på trappsteget.

Nedan utfallssteg med spark bakåt. Gör ett utfallssteg till steget ovanför alternativt hoppa över ett steg, så att utfallssteget blir längre. När du reser dig upp sparkar du det benet bakåt som ska ta nästa steg uppför trappan.

Utfallssteg med spark bakåt i trappa

Sumogång i trappa

Ovan sumogång. Gå bredbent med knäna i 90 grader hela vägen. Ta ett steg i taget.

Nedan sidogång, upp och ner. Börja med att stå med höger sida mot trappan. Gå ner i hukande ställning. Sätt höger fot på trappsteget ovanför. Gå upp med vänster fot på samma trappsteg. Fortsätt så hela vägen upp. Gå på samma sätt nedför.

Sidogång i trappa

Ovan sidogång, upp och ner. Stå med vänster sida mot trappan. Gå ner i hukande ställning. Sätt vänster fot på trappsteget ovanför. Gå upp med höger fot på samma trappsteg. Fortsätt så hela vägen upp. Gå på samma sätt nedför.

Nedan hopp med benuppdrag. Stå med vänster sida mot trappan. Hoppa upp med vänster ben och lyft höger arm. Landa på trappsteget ovanför med vänster fot. Höj sedan höger ben och vänster arm. Landa på samma trappsteg  som vänster fot. Beta av ett trappsteg i taget. Spring nedför trappan. Ställ dig sedan med höger sida mot trappan. Hoppa upp med höger ben och höj vänster arm. Följ efter med vänster ben samtidigt som du höjer höger arm. Som indianhopp med förflyttning uppåt.

Hopp med benuppdrag i trappa

Indianhopp i trappa

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.