Veckans löppass: Pyramidintervaller 1-2-3-4-5

Veckans löppass: Pyramidintervaller 1-2-3-4-5 och tillbaka 5-4-3-2-1 innebär att du startar med en uppåtgående stege, för att sedan köra precis tvärtom ner igen. Det blir alltså en pyramid, med lite platt topp då det är 2 st 5 min. Jag har tidigare kört med bara en 5 min, men nu ville jag utmanas lite mer och la på en femma till. Jag vilar 1 min mellan intervallerna. Välj själv om du vill ha ståvila eller gåvila. Jag valde att stanna till kort för att andas ut ordentligt direkt efter intervallen och gick sedan resterande tid. Gör det som passar dig bäst. //Vickan

Så här såg passet ut:

Uppvärmningsjogg

1 min intervall – 1 min vila
2 min intervall – 1 min vila
3 min intervall – 1 min vila
4 min intervall – 1 min vila
5 min intervall – 1 min vila
5 min intervall – 1 min vila
4 min intervall – 1 min vila
3 min intervall – 1 min vila
2 min intervall – 1 min vila
1 min intervall – 1 min vila

Nedvarvningsjogg

Alltså 40 min intervaller med vilan. Se till att få till uppvärmning och nedvarvning också. Nu när kylan kommer mer och mer, är det bra att starta lugnt och vänja luftrören vid kylan. Jag kände direkt skillnad i andningen när jag sprang lugnt eller lite fortare.

Veckans löppass

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras