Kör ett magpass hemma

Här kommer ett magpass med 6 olika övningar. Jobba i 1 minut per övning i ordningen nedan. Res dig sedan upp för en liten vila och kör sedan ytterligare en omgång.

Magpass
Crunches
Russian twist
Benlyft
Butterfly situps
Sprintsitups
Alternerande hältouch

Vill du jobba mer än två varv, så kan du naturligtvis köra ännu fler varv. Ha en kort vila mellan varje varv. //Vickan

crunches

Ovan crunches (korta situps). Tryck ner svanken i golvet. Spänn magen. Lyft dig upp med magen. Håll emot på tillbakavägen.

Nedan russian twist. Ha rumpan och eventuellt hälarna i golvet. Spänn magen. Ha en vikt i händer om du önskar. Flytta händerna/vikten från sida till sida. Följ med händerna med blicken.

6 december - Julkalender 2018

Benlyft

Ovan benlyft. Ligg på rygg. Tryck ner svanken i golvet genom hela övningen. Lyft benen tills de är rakt upp (90 grader i höften). Sänk sakta benen mot golvet, håll emot med magen. Stanna precis innan du nuddar golvet. Lyft upp benen igen till 90 grader.

Nedan butterfly situps. Ligg på rygg på golvet. Ha fotsulorna ihop och se till att fötterna har kontakt med golvet genom hela övningen. Armarna är raka ovanför huvudet. För armarna med kroppen upp till sittande. Dutta händerna i golvet framför benen. Gå tillbaka samma väg.

Butterfly situps

Sprintsitups

Ovan sprintsitups. Ligg raklång på golvet, men armarna raka ovanför huvudet. Sätt dig upp och för höger knä mot vänster armbåge. Tillbaka till startposition. Upp igen och nu för du vänster knä mot höger armbåge. Alternera.

Nedan alternerande hältouch. Ligg på rygg med fotsulorna i golvet. Lyft upp huvud och axlar från golvet med hjälp av magen. För höger hand mot höger häl, sedan direkt vänster hand mot vänster häl. Ha hela tiden övre överkroppen ovanför golvet. Magen är spänd genom hela övningen.

hältouch

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras