Veckans löppass: 5 x 5 min block

Veckans löppass: 5 x 5 min block innebär att du kör 5 block med lite olika typer av intervaller. Du kör en variant av intervall i 5 min, sedan har du en setvila på 90 sek innan du påbörjar ett nytt 5 min block. 5 min block innebär 5 aktiva minuter per block exklusive vila, förutom i block 4 där vilan ingår i de 5 minuterna. Ju kortare intervallen är, desto högre tempo springer du i. De två långa intervallerna i block 1 och 5 är i tröskelfart, övriga intervaller ska vara snabbare. Det här tycker jag var ett roligt pass. //Vickan

Så här ser passet ut:

7-10 min uppvärmningsjogg

Block 1:
5 min intervall
90 sek setvila

Block 2:
2 x 2,5 min intervall – 30 sek ståvila mellan intervallerna
90 sek setvila

Block 3:
5 x 1 min intervall – 20 sek ståvila mellan varje intervall
90 sek setvila

Block 4:
6 x 30 sek intervall – 20 sek ståvila mellan varje intervall
90 sek setvila

Block 5:
5 min intervall
90 sek setvila

7-10 min nedvarvningsjogg

Veckans löppass: 5 x 5 min block

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras