Cirkelpass v. 18 – 2022

Cirkelpass v. 18 – 2022. Maj är här! Veckans tips på cirkelpass har superfokus på mage och rygg. För att se filmer på övningarna, swipa bildkollaget på instagram (@life_in_a_happy_way). Hoppas att du får en härligt aktiv vecka! //Vickan

Veckans cirkelpass:
Sprintsitups
Planka med inhopp
Crunches med gung
Rygglyft med vridning
Benlyft
Planka med axelklapp

Material:
Matta

Hur jag gör:
6 övningar. Jag kör övningarna i ordningen ovan.
60 sek på varje övning.
10 sek byte av övning.
När alla 6 övningar är gjorda har det gått ett varv.
Vila i 1 minut.
Jag kör sammanlagt 5 varv.
Sammanlagt tar hela cirkelpasset 38 minuter (+ uppvärmning du gör innan).

Anpassa cirkelpasset efter dig. Variera antal övningar, längden på övningarna och antal varv så att det passar just dig.

Vill du få många fler tips på cirkelpass – klicka HÄR (där det finns över 200 olika cirkelpass).

Sprintsitups

Ovan sprintsitups

Ligg raklång på rygg på marken. Res upp överkroppen och för höger armbåge mot vänster knä. Ner till startposition igen och res dig upp igen och för nu vänster armbåge till höger knä. Spänn magen genom hela övningen.

Nedan planka med inhopp

Stå i plankposition på raka armar. Spänn magmusklerna och hoppa jämfota fram med fötterna så att de landar under bröstet. Hoppa sedan tillbaka till plankposition.
Om du inte vill hoppa – ta ett steg med höger ben fram, följ efter med vänster ben, tillbaka med höger ben och sedan vänsterben. Nästa gång börjar du med vänster ben fram istället. Det är en tuffare övning än den ser ut att vara. Pulsen höjs rejält och både rumpa, lår och mage får jobba.

Planka med inhopp

Nedan crunches med gung

Ligg ner och ha fotsulorna i marken. Lyft överkroppen, tryck ner svanken i marken. När du är uppe gör du tre små gung och sänker sedan kroppen tillbaka till marken igen. Ha armarna i kors över bröstet. Res upp överkroppen igen och gör tre nya gung.

Crunches med gung

Nedan rygglyft med vridning

Ligg på magen. Sätt händerna vid öronen. Titta ner i marken. Lyft upp ryggen, vrid överkroppen mot höger. Tillbaka till mitten och sedan ner till startposition. Lyft upp ryggen och vrid denna gång till vänster istället.

Rygglyft med vridning

Nedan benlyft

Ligg på rygg med armarna utmed kroppen. Starta med benen rakt upp i luften. Sänk dem sedan mot marken och stanna precis innan du nuddar mattan. Håll emot med magen och tryck ner svanken i marken. För benen upp till startposition igen. Är det svårt att hålla emot kan du hålla i något tungt med armarna ovanför huvudet.

Benlyft

Nedan planka med axelklapp
Stå i plankposition på raka armar. För höger hand till vänster axel. Tillbaka och för sedan vänster hand till höger axel. Spänn magen genom hela övningen.

Planka med axelklapp

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras