Cirkelpass v. 20 – 2022

Cirkelpass v. 20 – 2022 kanske ser ut som att jag har brist på fantasti. Men tanken idag är att göra två basövningar och göra den på tre olika sätt. Det är lite olika muskler som aktiveras och hur muskeln används. Det är bra med variation och jag tycker att de är skönt att trötta ut några få muskelgrupper.

För att se filmer på övningarna, så swipa kollaget på instagram (@life_in_a_happy_way). Hoppas att du får en härligt aktiv vecka. //Vickan

Veckans cirkelpass:
Armhävningar vanliga
Squats med hälarna ihop
Armhävningar smala
Squats vanliga 
Armhävningar breda
Squats breda

Material:
Matta

Hur jag gör:
6 övningar. Jag kör övningarna i ordningen ovan.
60 sek på varje övning.
10 sek byte av övning.
När alla 6 övningar är gjorda har det gått ett varv.
Vila i 1 minut.
Jag kör sammanlagt 5 varv.
Sammanlagt tar hela cirkelpasset 38 minuter (+ uppvärmning du gör innan).

Anpassa cirkelpasset efter dig. Variera antal övningar, längden på övningarna och antal varv så att det passar just dig.

Vill du få många fler tips på cirkelpass – klicka HÄR (där det finns över 200 olika cirkelpass).

Armhävningar vanliga

Ovan vanliga armhävningar

Stå i plankposition på raka armar och endast med händer och tår i marken. Händerna är i höjd med axlarna. Böj armarna tills bröstet nuddar mattan och tryck dig sedan upp igen.

Nedan squats med hälarna ihop

Stå med hälarna ihop och fötterna vinklade utåt (som ett V). Böj dig ner och för samtidigt fram armarna framför kroppen. Gå ner så att du har knäna i 90 grader. Tryck dig upp till stående igen och för tillbaka armarna, så att de hänger utmed kroppen. Tar på insida lår.

Squats med hälarna ihop

Nedan smala armhävningar

Stå i plankposition på raka armar och endast med händer och tår i marken. För ihop händernas så att tummarna nuddar varandra. Böj armarna tills bröstet lätt nuddar händerna och tryck dig sedan upp igen.

Smala armhävningar

Nedan vanliga squats

Stå axelbrett med fötterna. Böj benen och för armarna framför kroppen. Gå ner så att knäleden är i 90 grader. Tryck dig upp till stående igen och dra med armarna, så att de nu hänger utmed kroppen.

Squats vanliga

Nedan breda armhävningar

Stå i plankposition på raka armar och endast med händer och tår i marken. Sätt händerna brett isär, så att de är utanför axlarna Böj armarna tills bröstet lätt nuddar mattan och tryck dig sedan upp igen.

Breda armhävningar

Nedan breda squats

Stå brett mellan fötterna och tårna ställda lätt utåt. Det ska vara mer än axelbrett. Gå ner i 90 grader i knäna. Ha armarna framför kroppen. Res dig upp samtidigt som du spänner rumpa och lår. Ner i en ny squat.

Breda squats

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras