Cirkelpass v. 25 – 2022

Cirkelpass v. 25 – 2022 är som vanligt ett tips på träningspass som kan utföras både inomhus och utomhus, hemma eller på gymmet, ensam eller tillsammans, under arbetsveckan eller på semestern… Ja, var och när som helst helt enkelt. Inga redskap behövs, men vill du göra övningarna lite mer utmanande kan du lägga till vikter.

För att se filmer på övningarna, så swipa kollaget på instagram (@life_in_a_happy_way). Hoppas att du får en härligt aktiv vecka. //Vickan

Veckans cirkelpass:
Dropsquats
Rygglyft med simtag
Varierande tåhäv
Liggande pulsande V

Skridskohopp
Planka med knädutt

Material:
Matta

Hur jag gör:
6 övningar. Jag kör övningarna i ordningen ovan.
60 sek på varje övning.
10 sek byte av övning.
När alla 6 övningar är gjorda har det gått ett varv.
Vila i 1 minut.
Jag kör sammanlagt 5 varv.
Sammanlagt tar hela cirkelpasset 38 minuter (+ uppvärmning du gör innan).

Anpassa cirkelpasset efter dig. Variera antal övningar, längden på övningarna och antal varv så att det passar just dig.

Vill du få många fler tips på cirkelpass – klicka HÄR (där det finns över 200 olika cirkelpass).

Dropsquats

Ovan dropsquats

Stå med fötterna ihop. Hoppa isär och gå ner i en squat, samtidigt som du duttar höger hand i mattan. Res dig upp och hoppa ihop med fötterna igen. Hoppa isär, gå ner i en ny squat och dutta denna gång vänster hand i mattan mellan fötterna.
Om du inte vill hoppa: ta steg isär och sedan ihop istället för ett hopp.

Nedan rygglyft med simtag

Starta med att ligga raklång på mattan. Händerna är rakt ovanför huvudet. Res upp överkroppen och dra samtidigt med dig armarna, som i ett stort simtag. Stanna till när armarna är som längst bak. För sedan ner kroppen mot marken samtidigt som du för armarna rakt fram igen. Blicken ned i mattan hela tiden.

Rygglyft med simtag

Nedan varierade tåhäv

Så höftbrett mellan fötterna. Gå upp på tå och sedan ner igen. Vrid ut tårna och gå upp på tå igen. Ner till marken igen och vrid sedan tillbaka tårna så att fötterna är riktigare rakt fram.

Varierande tåhäv

Nedan liggande pulsande V

Ligg på rygg med benen rakt upp. Dra isär benen så att de blir till ett brett V. I ytterlägen gör två pulsande tryck. Upp till startposition.

Liggande pulsande V

Nedan skridskohopp

Hoppa från sida till sida. Ha endast det yttre benet i golvet. När du landar på det yttre benet, så för det andra benet lite bakom. Skjut ifrån med stödjebenet. Håll ett ganska högt tempo.
Om du inte vill hoppa: ta stora kliv åt sidan istället.

Skridskohopp

Nedan planka med knädutt

Stå i plankposition på raka armar. Spänn mage och rumpa. Se till att kroppen är rak och ha blicken ner i marken. Dutta knäna lätt i marken och sedan upp igen till startposition.

Planka med knädutt

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras