Fjärde heldagen och hittills fyra helt olika vandringsmiljöer. Idag är en speciell dag för vår familj, så vi njöt lite extra. Min fina pappa fyller 80 år. Vi startade dagen med bricka på sängen och ”skönsång”. Pappa fick ett supersnyggt 😜 80-årsdiadem på sig, så alla som vi mötte gratulerade honom.
Vi tog buss 550 till Sportgastein. Grymt bra att busskort ingår för hela veckan i resan. Bussresan från Bad Gastein gick uppför på lite slingriga vägar och genom flera tunnlar. När vi kom fram var det stora mäktiga berg som omringade dalen. Till skillnad från de andra byarna i dalen, var här endast några enstaka hus. Vattenfall forsade mäktigt på flera ställen. Hästar och kossor strosade överallt. Det kändes som att gå i en film, otroligt mäktigt och häftigt (vilket tyvärr inte alls förmedlas på korten). Vi gick en runda på 6 km inne i dalen, tog paus för kaffe, njöt, fotade och tog vattenpauser. Vi åt lunch på Valeriehaus innan vi tog bussen hem. Eftermiddagens aktivitet blev zipline genom Bad Gastein. Häftig känsla. Promenad genom byn hem. Ytterligare en fantastisk dag med bra väder.
Svärsönerna hade skickat blommor och champagne som överraskning till hotellrummet när vi kom tillbaka. Det blev en skål med Gula änkan innan middagen. Hotellet hade smyckat vårt bord med ballonger och konfetti och till desserten kom de med en litet bordsfyrverkeri. Pappa var otroligt nöjd med sin dag, vilket kändes riktigt härligt i hjärtat. //Vickan
Våra nyinköpta t-shirtar dagen till ära!
Fyllde på vattenflaskan. Sååå gott vatten!
Lunch på Valeriehaus i Sportgastein. Jag testade på den österrikiska specialitén Hausgemachter Topfenstrudel, även kallad Kaiserschmarren.
Så var det dax att åka zipline över Bad Gastein. Pappa skulle ha fått tandem paraglidinghopp av oss (han har önskat det i flera år), men vindarna var tyvärr inte tillräckliga idag, så vi fick ändra aktivitet till zipline.
Onsdagens middag var Salladsbuffé, Minestrone with coconut beans, Roasted saddle of lamb with garlic-rosemary sauce served with ratatouille, Ostbuffé samt Passion fruit panna cotta with mango, papaya and baked white chocolate. Då jag äter laktosfritt, får jag tyvärr lite andra efterrätter.