Morgonlöpning i Oslo

Jag älskar att upptäcka nya städer och ställen genom powerwalks eller löpning. Nu har vi tillbringat två dagar i grannlandets huvudstad – Oslo! Idag på morgonen tog mannen och jag en löptur på Oslos gator. Vi har haft en hel del regn dessa dagar, men enligt YR så skulle regnet komma först kl. 09.00, så vi sprang redan vid kl. 07.40. Från vårt hotell sprang vi ner mot järnvägsstationen, förbi Oslo Opera, utmed Havnepromenaden, förbi Akershus Fortet och Rådhusplassen, vidare på Aker Brygge, rundade Tjuvholmen och Moderna Konstmuseet, förbi Rådhuset och utmed Karl Johan, för att till sist vika av vid Oslo Domkyrka och hem till hotellet igen. 8 km asfaltslöpning och vi hann uppleva flera turistföremål på vägen. På hotellrummet sov barnen fortfarande efter gårdagskvällens sena kvartsfinal i EM. En snabb dusch och sedan blev det frukost på Starbucks. Regnet kom för övrigt kl. 08.57… Sedan spöregnade det över halva vägen hem till Norrköping.

Jag älskar upptäckslöpning i nya städer och på nya ställen! //Vickan

Vickan springer i Oslo

Med karta i handen springer jag förbi Operahuset på Havnepromenaden.

Havnpromenad i Oslo

Havnpromenad i Oslo

Morgonlöpning i Oslo

Försäljning av färska räkor och andra skaldjur från fiskebåtarna i hamnen vid Aker Brygge.

Aker Brygge

Moderna konstmuseet i Oslo

Vickan springer på Karl Johan

Karl Johan med slottet i bakgrunden var ganska folktomt så här dax…

Löpning i Oslo

Det blev mycket stopp för rödljus, spårvagnar och blåljusfordon, så sträckan tog längre tid än planerat. Nu hade vi ju inte bråttom, så vi tog det lungt och njöt av Oslo istället!

Garmin Forerunner 225 i Oslo

Här kan ni läsa om vad vi gjorde innan vi kom till Oslo.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras