Morgonlöpning i Gdansk

Nu är jag hemma igen efter en fantastisk helg med mina två systrar och min mamma i Gdansk (Polen). Vilken vacker stad, vilken god mat, vilka trevliga människor! Vädret var kanonhärligt, med sol och blå himmel hela helgen. Vi har gått massor (över 20.000 steg per dag) och fått uppleva Gdansk och grannstaden Sopot. Söndag morgon vaknade jag tidigt och solen sken, så jag drog snabbt på mig träningskläder och tog mig en liten löprunda genom Old Town. Eftersom jag inte ville sinka övriga gänget med frukosten på en uteservering, så sprang jag bara en kortare tur på drygt 3,5 km. Men känslan att få springa – i denna underbara miljö, i solen, före kl. 08.00, i ensamhet – var nästan magisk. Jag mötte endast några andra löpare och alla vinkade glatt. Jag kan varmt rekommendera Gdansk för en helg. Här kan ni läsa mer om hela helgen i Gdansk. //Vickan

Gdansk löpning

Pariserhjulet Amber Sky är ett tydligt landmärke utmed kanalen. Vi tog en tur i denna på lördagen och utsikten över Gdansk var fantastisk!

Gdansk löpning pariserhjul

Gdansk löpning

Min favoritplats i Gdansk – Dlugi Targ, sett från valven i Brama Zielona (Green Gate). Vackra hus, stort torg med många uteserveringar och Neptunusfontänen framför Rådhuset.

Kullersten finns i en massa olika varianter i Gdansk Old Town. Här är några av löpturens underlag.

Gdansk löpning

Gdansk

Utsikt från Zielony Most (Gröna bron) över kanalen Stara Motlawa.

Gdansk Old Town

Med piratskeppet ovan åkte vi till Westerplatte, där 2:a världskriget startade.

Gdansk löpning

Morgonsolen i ansiktet på andra sidan av kanalen (där det fanns en strandpromenad byggt i trä) och med den kända byggnaden Zuraw i bakgrunden.

Gdansk löpning

Ett glädjehopp längst ut på träpiren Molo i Sopot (Europas längsta träpir, 512 meter lång), som vi besökte några timmar efter löpturen. Kroppen är verkligen fylld av energi efter en löptur!!!

Glädjehopp i Sopot

1 kommentar

    Berätta vad du tycker

    Din e-postadress kommer inte publiceras