Löpning i Castlefield

Nu är jag hemma igen efter fyra dygn i Manchester! Det var andra gången vi var där, så vi hade inte en massa ”måsten” att se eller uppleva. Huvudanledningen till att vi åkte dit igen var för att se Manchester United spela på Old Trafford. Vi var där för drygt två år sedan och då blev matchen flyttad, så vi missade att se dem spela. Stora sonen ha haft Manchester United som favoritlag sedan han var liten, så det var verkligen speciellt att få uppleva dem spela på deras hemmaarena. En stor bonus var ju dessutom att Zlatan var på plan – det var inte klart när vi köpte resan och fotbollsbiljetterna!

Mannen och jag hade med oss löparkläder, så vi var ute och sprang i Manchester. Fantastisk kul att få dela detta löpintresse tillsammans. Jag älskar ju att springa på nya ställen och det var en ny upplevelse att upptäcka ett vaknande Manchester. När vi sprang iväg vid 8-tiden på söndagen, så lämnade Halloweenklädda människor uteställena i Gay Village. Vi lever lite olika liv helt enkelt!

Första rundan i Manchester sprang vi i Gay Village, Deansgate och Castlefield. Kontraster mellan gammalt och nytt. Vi sprang så mycket vi kunde utmed Rochdale Canal. Tyvärr var det mycket skräpigt både i vattnet och på gångvägarna. Kanaler, broar och gamla industrilokaler. Små slussar mitt inne i stan vid stora mer moderna hus. Vår hemstad Norrköping kallas ju för Little Manchester och det har faktiskt lite likheter. //Vickan

Gay Village & Deansgate

Små trånga gångvägar under broarna. Små slussar mitt bland höghusen. Låga kanalbåtar låg på flera ställen i kanalen.

Löpning i Castlefield

Castlefield Manchester

I denna minnespark, The Beacon of Hope, var jag sist vi var i Manchester också. Då var det i mitten av april och hela parken blommade galet vackert i rosa av japanska körsbärsträd!

The Beacon Hope

Castlefield

Höstfina Castlefield.

Löpning i Castlefield

Castlefield Rochdale Canal

Karta Manchester löpning

Jag var ju ”tvungen” att köpa en Zlatan-halsduk inför matchen. United hade många chanser, men tyvärr blev slutresultatet 0-0 mot Burnley.

Vickan vid Old Trafford

4 kommentarer
  1. Tack för inspiration och tips på löprunda. Reser till Manchester för konferens i tre dagar och löparkläderna är nerpackade. Bor i samma område som ni gjorde. Vädret verkar dock inte bli så inbjudande men kan vara skönt att springa i lätt regn också.

    1. Åh vad trevligt med Manchester!! Hoppas att du får till några härliga rundor!
      Och hoppas att konferensen blir bra med såklart… ?//Vickan

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras