Dessa enkla & goda scones måste ni testa. Det är ganska få ingredienser, går snabbt att göra & de smakar härligt gott! Jag har mixat lite olika recept & kom då fram till receptet nedan. Det blev fyra scones på detta recept. //Vickan
Scones med blåbär (4 st)
1 mogen banan
1 dl mandelmjöl
1 dl havregryn
1 ägg
1 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt
1 nypa vaniljpulver
0,75 dl frysta blåbär
Mosa bananen. Rör sedan samman alla ingredienser utom blåbären. Blanda i blåbären försiktigt på slutet. Det är en fördel att ta ut blåbären ur frysen precis innan de ska blandas i, så att de inte färgar hela scones blålila. Fördela smeten i lagom stora scones på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter, tills de har fått en fin gyllenbrun färg. De är goda att äta bara som de är, men vill man ha något på dem så går ju det också bra.