Godaste filmjölksbrödet

Det här är det godaste brödet jag har ätit! Så saftigt, fräscht och gott. Och dessutom mycket lätt att göra! Receptet kommer från Camilla Hamid.

Godaste filmjölksbrödet

Ingredienser:

2 dl havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl linfrön
1,5 dl solroskärnor
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
5,5 dl filmjölk
0,5 dl honung

Vill du ha frukt i brödet, så kan du lägga till 1 dl russin eller 1 dl torkade aprikoser.

Gör så här:

• Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Knöckla ihop ett bakplåtspapper och täck insidan av en brödform (som rymmer minst 1,5 liter) med det.

• Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sedan filmjölk och honung och rör om till en jämn smet.

• Häll upp smeten i brödformen och grädda brödet i nedre delen av ugnen i 1,5 timmar.

• Låt brödet svalna i formen i minst en timme innan du lindar in det i en bakduk eller plastar in tätt. Kan serveras direkt eller förvaras torrt och svalt, ordentligt inplastat eller i en brödlåda.

Ät och NJUT💫! //Vickan

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.