Lifeinahappyway’s rostade müsli

Den här müslin har jag gjort i några år nu. Och jag älskar den fortfarande! Från början hade jag vaniljsocker och salt i, men det har jag tagit bort. Jag tycker att den smakar minst lika gott utan. Jag får faktiskt höra ganska ofta att andra fortfarande gör ”min” müsli och att de älskar den lika mycket som jag gör. KUL! Müsli kan ju varieras i oändlighet, men denna kombon är min favorit. Jag kan riktigt längta till frukosten!! //Vickan

Lifeinahappyway’s rostade müsli

Lifeinahappyway’s rostade müsli

Ingredienser:
1 dl hackade hasselnötter och mandel
1 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
1 dl kokosflingor
1 dl havregryn
1 dl rågflingor
1 dl vatten
0,5 dl rapsolja
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda först ihop alla torra ingredienser i en bunke. Häll sedan i rapsolja och vatten och blanda ordentligt. Sprid sedan ut allt i en långpanna. Sätt långpannan mitt i ugnen och rosta i ca 12-15 minuter (jag brukar alltid göra tredubbel sats, så tiden i ugnen brukar bli runt 20-30 minuter istället). Rör om några gånger under tiden. Ta ut plåten och låt den svalna. Förvara sedan müslin i en burk med lock.
Tips: Vill du göra müslin nötfri, så ta bara bort nötterna och skär ner lite på vätskan. Alternativt så fyller du på med 1 dl av något som redan finns med i receptet eller något annat gryn, frö eller kärna.
Hemmagjord müsli
Egengjord müsli
Musli
lifeinahappyways rostade musli
4 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras