Egengjorda bars

Jag tycker ofta att köpebars smakar för mycket ”godis”. Det finns absolut sorter som inte gör det (exempelvis Kraftbar som är riktiga favoriter!). Men ibland är det kul att göra eget också och dessa egengjorda bars är både nyttiga, supergoda och enkla att göra. Sockerfria, nötfria och glutenfria. Perfekt som mellanmål eller fika. Dessutom kan man ta med dem till skolan eller arbetsplatsen, som ofta är nötfria miljöer. //Vickan

Happy way’s egengjorda bars

2 dl havregryn
2 dl russin
1 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
1 dl kokosflingor
0,5 tsk kardemumma
3 ägg

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg i allt utom äggen i en matberedare och mixa någon minut. Har du ingen matberedare går det även bra att hacka russin och pumpakärnor fint och sedan blanda alla torra ingredienser. Rör ned 3 ägg och blanda väl. Lägg bakplåtspapper på en plåt och forma smeten till en fyrkant. Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Låt det svalna några minuter och skär sedan i fyrkanter i önskad storlek. Vill du ha lite tjockare bars brer du ut smeten i en liten långpanna istället. Tänk på att justera tiden i ugnen efter tjockleken på smeten.

Egengjorda bars

Happy Ways egengjorda bars

Egengjorda bars

Egengjorda bars

Egengjorda bars

bars

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras