Jordgubbspaj

Nu är det härliga jordgubbstider! Till midsommar betalade jag 70 kr/liter. Igår kostade de endast 20 kr/liter. Jag passade på att köpa 6 liter för att frysa in till smoothies och pajer framöver. Naturligtvis blev det jordgubbsfrossa till frukostyoughurten och så en jordgubbspaj till efterrätt. En nyttigare paj som är både glutenfri och sockerfri. Och dessutom supergod!!

Jordgubbspaj

Ingredienser till 1 portion:

2 msk havregryn
2 msk riven kokos
2 msk hasselnötsmjöl
1,5 msk agavesirap

Skär jordgubbar i skivor. Bred ut dem i en portionsform. Blanda samman alla ingredienser i en skål och fördela över  jordgubbarna. In i ugnen på 225 grader i ca 8 minuter. Snabbt, nyttigt, somrigt och galet gott! Välj själv vad du vill äta till pajen. Jag valde att äta den bara som den är, men vill man ha vaniljsås, glass eller kvarg till så går ju det toppen. Galet gott och härligt att sitta i kvällssolen på altanen och äta ljummen jordgubbspaj. //Vickan

Jordgubbspaj

Nyttig jordgubbspaj

Jordgubbar

Frukost på altanen innan jobbet! Lyx!

Frukost med jordgubbar

Jordgubbsfrossa

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras