Rabarber- och jordgubbspaj

Sommarsmakerna jordgubb och rabarber tillsammans är en fantastisk kombo. Här kommer ett recept på en kanongod paj, som dessutom är socker- och glutenfri. Jag gillar verkligen recept med få ingredienser och som ändå smakar mums! //Vickan

Rabarber- och jordgubbspaj

Ingredienser till 1 portion:

2 msk havregryn
2 msk riven kokos
2 msk hasselnötsmjöl
1,5 msk agavesirap

Skär rabarber och jordgubbar i tunna skivor (max 0,5 cm tjocka). Bred ut dem i en portionsform. Blanda samman alla ingredienser i en skål och fördela över rabarberna och jordgubbarna. In i ugnen på 225 grader i ca 8 minuter. Snabbt, nyttigt, somrigt och galet gott!! Jag åt pajen som den är utan något till. Vill man ha vaniljsås, glass eller kvarg till så går ju det alldeles utmärkt. Man kan även byta ut havregrynen på rågflingor. Jag har testat båda varianterna och de smakar ingen skillnad. Eftersom jag gjorde två portionspajer samtidigt dubblade jag receptet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.