Vinbärspaj till söndagsfika

Svensk sommarfika är något speciellt. Jag hade solvarma röda vinbär på frukostyoghurten i morse och så nu en röda vinbärspaj till söndagsfika. Pajen är både sockerfri, glutenfri och nötfri. Otroligt enkel och snabb att göra och så fantastiskt god! //Vickan

Röda vinbärspaj

2 msk havregryn
2 msk riven kokos
1 msk agavesirap
2 krm kanel

Blanda samman alla ingredienser i en liten skål. Lägg röda vinbär i ett tjockt lager (eller andra bär/frukter om du önskar) i en liten pajform. Fördela smulpajsdegen över vinbären. In i mitten av ugnen på 225 grader i ca 8 minuter. Njut tillsammans med kvarg, glass, vaniljsås eller vad du önskar till. Jag tycker att den är supergod även utan tillbehör. Idag valde jag vaniljglass, mest för att det ser så fint ut😃. Gott och härligt somrigt!

Vinbärspaj till söndagsfika

Vinbärspaj

Vinbär

Vinbärspaj

Min favoritplats – i trappan på altanen.

Vinbärspaj till söndagsfika

Brickan är från Erika Tubbin.

Vinbärspaj fika

Vinbär

Svenskt sommarfika

Fika

28 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras