Jordgubbs- och rabarberpaj

Nu är bästa tiden här, när man kan plocka saker i trädgården och göra paj. Idag blev det jordgubbs- och rabarberpaj, som är både sockerfri och glutenfri. Så god och så enkel att göra! //Vickan

Fika

Jordgubbs- och rabarberpaj

Ingredienser till 1 portion:

2 msk havregryn
2 msk riven kokos
2 msk hasselnötsmjöl
1,5 msk agavesirap

Skär rabarber och jordgubbar i tunna skivor (max 0,5 cm tjocka). Bred ut dem i en portionsform. Blanda samman alla ingredienser i en skål och fördela över rabarberna och jordgubbarna. In i ugnen på 225 grader i ca 8 minuter. Snabbt, nyttigt, somrigt och galet gott!! Jag åt pajen som den är utan något till. Vill man ha vaniljsås, glass eller kvarg till så går ju det alldeles utmärkt. Havregrynen var tyvärr slut hemma, så jag testade att göra med rågflingor istället. Det funkade lika bra och smakade inte någon skillnad mot när man gör med havregryn. Eftersom jag gjorde två portionspajer samtidigt dubblade jag receptet.

Jordgubbs- och rabarberpaj

Nyttiga pajer

Fika på altanen

Jordgubbs- och rabarberpaj

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras